Nieuw in het assortiment, 100% wol!

Wat zijn wij er trots op, onze wollen karpetten, wat een luxe.

Is wollen tapijt iets voor jou? Ontdek alles over wollen tapijt.

Ben je op zoek naar een exclusieve vloerbedekking met een luxe uitstraling? Dan is wollen tapijt dé vloer die je zoekt. Wollen tapijt creëert een exclusieve sfeer in je interieur en het is ook nog eens bijzonder comfortabel. Maar niet iedereen loopt warm voor wollen tapijt. Daarom vertellen wij alle voor- en nadelen over vloerbedekking die gemaakt is van wol. Ga er rustig voor zitten en laat je inspireren.

Typisch wollen tapijt

Wollen tapijt is bij uitstek dé vloerbedekking voor mensen die willen genieten van een natuurlijke uitstraling zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit van de vloer. Van zichzelf is wol comfortabel, brandwerend, isolerend, vuil afstotend en lucht zuiverend. Hoe zuiverder de wol, des te sterker deze eigenschappen naar voren komen. Wanneer de wol geverfd is, zal het tapijt deze kwaliteiten zeker ook hebben, maar wel in mindere mate.

Ons tapijt is gemaakt van zuiver scheerwol. Deze soort wol staat garant voor een lange levensduur. En hoewel de prijs van wollen tapijt een stuk hoger ligt dan van tapijt met synthetische garens, gaat het tapijt gemiddeld langer mee en is het kopen van wollen tapijt dus een goede investering.

Voordelen van wollen tapijt

De voordelen van wollen tapijt zijn talrijk. Naast het voordeel dat wollen tapijt zorgt voor een exclusieve, knusse sfeer zijn er nog veel meer voordelen:

  • Wollen tapijt is heerlijk zacht, warm en comfortabel. Wol houdt de warme vast, daardoor voelt het tapijt ook behaaglijk warm aan. Bovendien is wollen tapijt super zacht.  Wel zo fijn als je in de winter met blote voeten over de vloer loopt. 
  • Wollen tapijt is veerkrachtig. Als je over het tapijt loopt, of langere tijd er iets op hebt staan waardoor er indrukken ontstaan, zal het tapijt na verloop van tijd weer naar dezelfde vorm willen terugkeren.
  • Wollen tapijt is brandwerend omdat wol moeilijk ontvlambaar is. Dat is niet alleen een fijn idee, maar ook erg handig mocht er een vonkje uit de open haard springen. Het brengt niet of nauwelijks schade aan.
  • Wollen tapijt is vuilafstotend omdat wol van zichzelf vuilwerend is. Dit komt door het vetlaagje dat in het materiaal zit. Dat maakt het moeilijk voor vlekken om te hechten aan het materiaal zelf. Hierdoor kun je vlekken makkelijker verwijderen.
  • Wollen tapijt is luchtzuiverend. Wol is in staat om de lucht te zuiveren van schadelijke gassen en dampen. Wol heeft daarnaast ook een natuurlijke vochtregulering waardoor schimmels voorkomen worden.
  • Wollen tapijt is milieuvriendelijk. Een uitstekende keuze als je duurzaamheid belangrijk vind. Wol is een bijzonder sterk materiaal en geeft dus een lange levensduur aan je tapijt. Bovendien is wol makkelijk te recyclen.
  • Wollen tapijt is anti-statisch omdat wol op een natuurlijke wijze het vocht uit de lucht absorbeert. Wol is in staat om elektrische lading te neutraliseren.

Onderhoud van wollen tapijt

Belangrijk bij elke vloer is dat je probeert om vuil op de vloer te voorkomen. Dat begint met een goede deurmat die het vuil opvangt. En natuurlijk is wollen tapijt veel te zacht en comfortabel om je schoenen in huis aan te houden. Doe ze uit en geniet van een schone en zachte wollen vloerbedekking.

Heb je per ongeluk iets gemorst op de vloer? Geen paniek! Begin niet als een gek de vlek droog te wrijven, want door wrijven gaat de vlek alleen maar dieper het tapijt in. Een vlek verwijderen kun je het beste doen door licht te deppen. Gaat de vlek niet weg? Gebruik dan een kleine hoeveelheid lauw water. Giet dit op de vlek en dep de vlek op door van buiten naar binnen te werken. Ga nooit zomaar aan de slag met een stoomreiniger of een willekeurig schoonmaakmiddel.