Jos Worms

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als schilder ben ik een autodidact die zich al jaren bezig houdt met het maken van kunst. Ik ben na mijn opleiding begonnen als etaleur, daarna heb ik 44 jaar als accountmanager bij De Bank gewerkt.

Daarnaast heb ik ervaring opgedaan zoals: standbouwer, interieurontwerper, stylist en kleuradviseur. Samen met mijn vrouw Manja hebben wij een dans / sport studio gehad in Rotterdam. Hierdoor heb ik, als choreograaf, veel met muziek en beweging te maken gehad. Verder is zingen een van mijn grote hobby’s (American Songbook).

Ik ben ongeveer 30 jaar geleden begonnen met het maken van aquarel geïnspireerd op vooral bloemen. In mijn atelier in Hoogvliet ben ik overgestapt op acryl. Vooral het kleurige abstracte werk trekt mij steeds meer. Het geeft mij de mogelijkheid om vanuit het niets, zonder een plan vooraf, een werk te laten ontstaan met gemixte technieken en kleuren. Ik werk soms met olieverf maar het liefst werk ik met acryl. Sommige werken zijn gemaakt met zeer vloeibare acrylverf die wordt gegoten op los doek. Door het hoge pigment gehalte van de verf waar ik mee werk zijn de kleuren briljant en stralend. De meeste werken zijn gemaakt op canvas gespannen op een houten raamwerk. Soms werk ik ook op houten panelen.

Als ik werk luister ik meestal naar muziek en dan vooral Zuid Amerikaanse / Cubaanse salsa.

Keramiek is een andere vorm van kunst waar ik me graag mee bezig houd. Al mijn werk, zowel de schilderijen als mijn ceramiek, is geïnspireerd op beweging in de ruimste zin. Dit kan zijn dans, sport, de vaart van een lijnenspel, de kleurencombinatie of een compositie.

Wil je alle werken van Jos zien? Klik dan hier![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3815″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” link=”https://tondesign.nl/product/5/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3822″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” link=”https://tondesign.nl/product/6/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3786″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” link=”https://tondesign.nl/product/1/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3793″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” link=”https://tondesign.nl/product/2/”][/vc_column][/vc_row]